Pravila


TEKMOVALNI SISTEM

Igra temelji na "fair playu". Igralca sta hkrati tudi sodnika in upoštevata ATP pravila. Vsak igralec igra z vsakim igralcem po enkrat v sezoni. Igra se na dva dobljena niza, morebitni odločilni tretji niz se igra match tie-break (tie-break do 10). Za zmago v dveh nizih prejme zmagovalec 3 točke, za zmago z 2:1 po podaljšani igri prejme dve točki, za poraz 1:2 po podaljšani igri prejme poraženec 1 točko in za poraz v dveh nizih prejme 0 točk. V obeh nizih se igra podaljšana igra (tie-break) do 7 (na dve točki razlike - Masters ATP pravila), v tretjem odločilnem nizu pa se igra podaljšana igra do 10 (prav tako na dve točki razlike).

Zmagovalec sezone je tisti igralec, ki zbere največ točk. Za končno uvrstitev šteje večje število točk. V primeru enakega števila točk dveh igralcev se upošteva medsebojni dvoboj. V primeru enakega števila točk več igralcev, pa se vrstni red določi po naslednjih kriterijih:

  • večje število točk v medsebojnih dvobojih;
  • medsebojna razlika v nizih;
  • medsebojna razlika v igrah (gemih);
  • skupna razlika v igrah (gemih);
  • žreb.

Če eden od tekmovalcev preda tekmo (poškodba, oprema, ...), se tekma registrira v korist nasprotnika, a se upošteva morebitni dobljeni niz, ki ga je do tedaj osvojil poraženec.

Tekme lige se igrajo po objavljenem razporedu. Igra se na peščeni podlagi. V kolikor eden od tekmovalcev zamudi 15 minut ali več, lahko nasprotnik odreče igranje ter se tekma registrira v njegovo korist z 2:0. V primeru da se tekma prekine zaradi razumnega razloga, se dvoboj nadaljuje pri rezultatu, kjer sta tekmovalca končala. Za termin se dogovorita sporazumno in obvestita vodstvo lige. To ne velja v primeru poškodbe enega izmed igralcev. Vsak igralec mora v primeru spornih situacij (zamujanje, nešportna igra ipd.) o tem obvestiti vodstvo lige.

PRIJAVNINA

Višina prijavnine je 80 € (vključene žogice).

OBVEŠČANJE IN DOGOVOR ZA TEKMO

Domačin (igralec, ki je prvi napisan v razporedu) mora poskrbeti za žogice, poklicati svojega nasprotnika ter rezervirati ure za tekmo.

Če kateri igralec odpove tekmo 4 ure pred terminom ali manj, izgubi tekmo z 0:2 (4 ure pred terminom ni mogoče več izbrisati termina).

IGRALNI DNEVI LIGE

Za igranje tekem lige so na voljo termini od petka do nedelje, izjemoma lahko tudi od ponedeljka do četrtka (v glavnem dopoldan).

Liga poteka od 12. 6. 2020 do 4. 10. 2020, nato sledi še zaključek. Vsak igralec igra 11 tekem v rednem delu in še tekme play off-a. Celotni redni del je razdeljen na dekade, v katerih mora igralec odigrati določeno število tekem, v nasprotnem primeru se tekme končajo brez boja. Do 19. 7. 2020 morajo biti odigrana prva štiri kola. Kola 5., 6., 7. in 8. morajo biti odigrana do 30. 8. 2020, zadnja tri kola (9., 10. in 11.) pa se morajo odigrati do 4. 10. 2020.

Zaključek lige je predviden v terminu od 9. 10. 2020 – 11. 10. 2020.

ŽOGICE LIGE

Uradne in edine žogice lige so TECNIFIBRE. Vsaka tekma se začne z novimi žogicami, za njih poskrbi domačin.

VODENJE IN JAVLJANJE REZULTATOV

Po vsaki tekmi mora domačin javiti rezultat preko SMS sporočila (041 769 739 - Gorazd) ali preko maila (gorazd.gec@hotmail.com) zaradi ažurnosti rezultatov na spletu.

Splošni pogoji


Spletno mesto je za namen tega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu http://tk-ravne-liga.azurewebsites.net.

Vse vsebine, ki se nahajajo na spletnem mestu so informativnega značaja in služijo predvsem informiranju. Tenis klub Ravne se obvezuje, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bodo podatki na spletnem mestu resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov.

To spletno mesto je izključna last TK Ravne, zato je prepovedana kakršnakoli zloraba podatkov, slik, besedil in drugih podatkov, ki so del tega spletnega mesta. Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, distribucija ali druga uporaba vse zgoraj navedenih podatkov brez predhodne vednosti in dovoljenja TK Ravne.

Namen pravil o obdelavi osebnih podatkov je, da vam omogočimo nadzor in informiranost, in vas seznanimo, katere osebne podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo in kako jih uporabljamo. Upravljavec osebnih podatkov je TK Ravne. Upravljavec osebnih podatkov sme skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) obdelovati osebne podatke: (1) če je obdelava potrebna za izvajanje pogodbe, (2) če je obdelava potrebna za izpolnjevanje zakonskih obveznosti družbe, (3) ali v primeru obdelave, v katero v okviru našega sodelovanja prostovoljno privolite.

Z vstopom na spletno stran soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji. Za vse, kar ni urejeno s temi pravili, se uporablja veljavna zakonodaja. Ta pravila pričnejo veljati 1.9.2019.

Nazaj